ADM Safety

Výroba mražených potravin

Spotřeba mražených potravin rok od roku stoupá. Je to dáno mj. výhodnou formou balení mražených produktů. Díky očištění před zabalením není třeba dlouho škrábat ovoce a zeleninu, a díky hotovým mraženým produktům dokážeme snadno a rychle připravit jídlo.

Pro zajištění plynulosti výroby a vyšší kvality výrobků je třeba především dodržovat předpisy BOZP.

ČEMU JE TŘEBA VĚNOVAT POZORNOST?

Čištění polotovarů, příprava jídel nebo čištění strojů jsou úkoly, při nichž jsou naše ruce vystaveny největším škodám. Je vhodné používat rukavice správně zvolené podle dané práce.

Základní vlastností rukavic vhodných pro pracovníky ve výrobě mražených potravin je certifikát pro styk s potravinami. Všechny rukavice v nabídce Mercator tento certifikát mají. Další významnou otázkou je textura rukavic. Dobře zvolená textura umožňuje zachovat pevný úchop rukou i ve vlhkém prostředí.

IDEÁLNÍ RUKAVICE PRO VÝROBU MRAŽENÝCH POTRAVIN BY MĚLY MÍT PĚT ZÁKLADNÍCH VLASTNOSTÍ:
  • Food Contact Material a s parametry, které vyhovují normám EU a standardům ISO

  • snadné navlékání a pevný úchop ve vlhkém prostředí

  • nealergický materiál

  • být bez pudrového přípravku

  • vysoký pracovní komfort, který zároveň zajistí bezpečnost pracovníka

 

Zdroj: Mercator Medical

Topmart.cz - Reklama pro nové návštěvníky